Kereskedelmi vagyonvédelem

A kereskedelmi vagyonvédelmi feladatunk központi eleme és fő célkitűzése a leltárhiány minimalizálása, lecsökkentése a lehető legkisebb szintre.  A magyar kereskedelmi áruházak és üzletek százmilliós, sokszor milliárdos nagyságrendű leltárhiányt szenvednek el évente, és ez igaz a nyugati, EU-s országokra is.

Feladataink:

  • a dolgozói, vásárlói, beszállítói visszaélések csökkentése, megszüntetése;
  • a megbízó értékeinek megóvása;
  • a lopások, rongálások megelőzése;
  • a káresemények feltárása.

Kereskedelmi egységek, amiket biztosítunk:

  • üzletek;
  • áruházak;
  • hipermarketek;
  • bevásárlóközpontok;
  • logisztikai bázisok.

A javuló adatok, pozitív trendek ellenére is kijelenthetjük, hogy „a kereskedelemben mindent ellopnak, ami mozdítható”. A boltvezetők által lopás bűncselekményében tett feljelentések felderítettsége a rendőrségi statisztikák szerint mindössze két százalék. Ez azt jelenti, hogy évente több tíz millió lopást fel sem tárnak vagy egyáltalán nem fedeznek fel. Az élelmiszer-kiskereskedelemben leggyakrabban kisméretű, ám nagy értékű árucikkeket lopnak.

Kereskedelmi szakértők szerint – az összes ágazatra vonatkoztatva – a leltárhiányok 53 százalékát teszik ki a vásárlók által elkövetett lopások. További 21 százalék a cégek alkalmazottai által elkövetett bűncselekmények részaránya. A többiért szállítók, szolgáltatók és szervezési hibák felelősek.

Szakértők szerint, ha a biztonsági és ellenőrzési rendszerekbe kevesebbet ruháznának be, azt a tolvajok rögtön kihasználnák. Ezt igazolja például, hogy sokféle árucikket már most sem értékesítenek önkiszolgáló módon, szabadon hozzáférhető polcokon.

A legfontosabb, hogy a megbízott biztonsági cég teljes körű leltárral vegye át a vagyonvédelmi feladatok ellátását, elvégezhesse az adott kereskedelmi egységre vonatkozó biztonsági auditot, és munkatársai a teljes kereskedelmi folyamatban (beszállítás, kirakodás, tárolás, üzletbe szállítás és értékesítés, visszáruzás, selejtezés, és időszakos leltározás) személyesen vegyenek részt, rendelkezzenek a szükséges hozzáférési jogosultságokkal. Szintén elengedhetetlen a megfelelő technikai eszközpark kiépítése, a meglévők modernizálása, melyben cégünk megfelelő partner, kész megtervezni és kivitelezni a biztonságtechnikai rendszert.

A mi célunk, hogy a leltárhiány tényleg az „elhanyagolható” értékére csökkenjen az Ön üzletében, az Ön vállalkozásánál.

HARD DEFENSE SECURITY

A biztos védelem szakértője